Cildiniz İçin Kış Bakım Önerileri

Havalar soğumaya başladığında daha kalın giysiler giydiğimiz için cildimizin daha az bakıma ihtiyacı olduğunu düşünebiliriz. Ancak, bu doğru değildir. Soğuk ve kuru kış havası cilde oldukça zarar verir.

Cilt yapısı gereği esnek ve yumuşak kalması için kendisine yardımcı olan yağlar üretir, ancak zaman zaman ciltte kızarıklık, kaşıntı veya tahriş gibi cilt kuruluğu belirtileri meydana gelebilir. Böyle bir durumda yardıma ihtiyacınız olabilir. İhmâl edilirse daha sonrasında ağrılı olabilen ve enfeksiyona yol açabilen pullanmalar ve çatlaklar meydana gelir bu nedenle herhangi bir sorunla karşılaşmamak için aşağıdaki önlemleri almak sizin için faydalı olacaktır.

Bol miktarda sıvı tüketin

Dışarısı daha soğuk olsa ve daha az terliyor olsanız bile, yine de susuz kalabilirsiniz. Bol su içmek, tüm vücudunuzun nemli kalmasına yardımcı olur, böylece cildiniz sınırlı kaynaklardan su çekmez.

Sorunlu noktaları tedavi edin

Eller, dirsekler ve özellikle ayaklar kuru cilt söz konusu olduğunda yaygın tehlike bölgeleridir. Ayaklardaki kuru cilt katmanlarını ortadan kaldırmak için çok sert olmayan ince ve uygun bir ayak törpüsüyle ayaklarınızı törpüleyin ve nemlendirici, vazelin ya da özel ayak bakım kremlerinden uygulayın.

Güneşe karşı koruma sağlayın

Kışın Güneş ışınlarını çok yoğun şekilde hissetmeyiz ancak bu, zarar vermedikleri anlamına gelmez. Uzun süre dışarıda kalacağınız zaman daima güneş kremi kullanın.

Ayrıca karın su gibi davrandığını ve güneş ışınlarını cildinize geri yansıtarak yanıklara neden olabileceğini unutmayın.

Özenle giyinin

Gardırobunuzu seçerken cildinizin ne kadar süre açıkta kalacağının bilincinde olun ve özellikle soğuk veya rüzgarlı havalarda cildinizi örtmek için elinizden gelenin en iyisini yapın. Bazı malzeme türleri daha kuru ve tahriş edici olabileceğinden, kumaş seçimini dikkatli yapın. Pamuk, ipek ve kaşmir cilt dostu kumaş seçenekleridir.

Havalar Soğuduğunda Topuk Çatlaklarını Önleyin

Çatlak cilt; cilt yoğun bir şekilde pürüzlü ve pul pul hale geldiğinde, yeterli nem ve elastikiyet eksikliğinden dolayı küçük yırtıklar oluşmaya başladığında oluşur. Bu yırtıklar hareket stresi altında daha da büyüyebilir ve derinin derinliklerine uzanan çatlaklar haline gelebilir.

Topuk Çatlaklarının Nedenleri 

Çatlak ve kuru topuklarla mücadele etmenin ilk adımı, sorunu ortadan kaldırmaktır.

Mevsimsel değişiklikler: Ayak ve topuklardaki kuru cilt, kış aylarıyla yakından ilişkilidir. Bunun nedeni, soğuk ve kuru havanın ayaklarınız da dahil olmak üzere tüm vücudunuzdaki nemi ciltten çekmesidir.

Banyolar: Uzun, sıcak banyolar cildinizin doğal yağlarını azaltabilir. Bu yağlar nemi hapsetmek ve cildinizin kurumasını ve çatlamasını önlemek için gereklidir. Banyo yerine duş almayı tercih edin veya banyoları birkaç dakika ile sınırlandırın. Ayrıca, doğal yağları daha fazla azaltacağından dolayı ayaklarınızı kurulamaktan kaçının bu mümkün değilse ayaklarınızı kurulayın ve ardından mutlaka nemlendirici uygulayın.

• Sert sabunlar: Tıpkı sıcak su gibi, bazı sabunlar da cildinizdeki doğal yağları yok eder. Ayak kokusuyla mücadele ediyor olsanız bile ayaklarınızı kuvvetli bir şekilde yıkamaktan veya sert sabunlar kullanmaktan kaçının. Nazik bir dokunuş ve cildinizin doğal yapısını bozmayan ürünler kullanın.

Çatlak ve Kuru Topuk Tedavisi

Çatlak topuklardan şikayetçiyseniz, vücudunuzun doğal yenilenme ve onarım sürecini hızlandırabilirsiniz. Alttaki sağlıklı, yumuşak cildi ortaya çıkarmak için ölü, sert cildi nazikçe törpüleyin. Daha sonra, uzun süreli nemlendirme için, ayaklarınızı sadece 20 dakikada yumuşak, pürüzsüz ve beslenmiş bırakacak hindistancevizi yağı ile masaj yapın.

Mutluluk bir alışkanlıktır, cilt bakımınızda öyle!

Görüşünüzü Bildirin 👇

Aşağıdaki "Beğendim" butonuna dokunarak yazıya puan verebilir ve sayfanın alt kısmında bulunan yorum formu aracılığı ile görüşlerinizi diğer okuyucular ile paylaşabilirsiniz.  

Ayrıca yeni içeriklerden haberdar olmak için: Instagram hesabımızı takip edebilir, Facebook sayfamızı beğenebilir, Twitter'da bizi takip edebilir veya LinkedIn hesabımıza abone olabilirsiniz. İçeriklerimizi kaçırmamak için: Play Store'dan uygulamamızı indirebilirsiniz.

Total
0
Kere Paylaşıldı
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Posts